وجود زخم‌های دردناک در مخاط معده را زخم معده می‌گویند و مصرف برخی خوراکی‌ها برای مبتلایان مضر است.



برخی مواد غذایی باعث افزایش حالت اسیدی و سوزش معده می‌شوند، در نتیجه مصرف آن‌ها برای افرادی که دچار زخم معده هستند توصیه نمی‌شود، زیرا این مواد غذایی علاوه بر ایجاد این حالت‌های یاد شده، روند درمان را نیز مختل می‌کنند.خوراکی‌های مضر برای مبتلایان به زخم معده کدامند؟
اگر از زخم معده رنج می‌برید، از مصرف برخی نوشیدنی‌ها مانند قهوه و چای بپرهیزید، زیرا قهوه مانند چای اگر به میزان زیادی مصرف شود، باعث افزایش اسید معده شده و معده درد را بیشتر می‌کند.

پرتقال یک میوه مفید و پرخاصیت است، اما اگر زخم معده دارید بهتر است دور این میوه خوشمزه و آب آن را خط قرمز بکشید، چون باعث ترش کردن معده در افراد حساس می‌شود.

گوجه فرنگی به طور طبیعی یک میوه اسیدی محسوب شده و ترکیبات آن (پوست و دانه‌های آن) باعث تحریک مخاط معده می‌شود، مبتلایان به این بیماری برای مصرف گوجه لازم است آن را پخته و پوست بگیرید تا مشکلی ایجاد نشود.

همچنین مصرف پیاز، فلفل دلمه‌ای، زیتون و قارچ‌ها و میوه‌هایی مانند انجیر، توت فرنگی و تمشک نیز باعث تحریک معده می‌شوند، بنابراین باید از خوردن آن صرف نظر کرد.

مواد غذایی چرب مانند؛ گوشت‌های پرچرب، کره، سس‌های چرب، گوشت‌های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و همچنین ماهی‌های دودی و مواد غذایی سرخ کرده و پنیر‌های خیلی چرب جزو مواد غذایی پرهیزی افراد مبتلا به زخم معده هستند.

مواد غذایی تند شهرت زیادی در ایجاد سوزش معده دارند، بنابراین باید توجه داشته باشید که ادویه‌های تند مانند؛ فلفل، کاری و زنجبیل و … حاوی مولکول‌های تحریک کننده‌ای هستند که میزان زیاد آن باعث بروز التهاب در معده و روده‌ها می‌شود.

علاوه بر این ادویه‌ها بهتر است در مصرف نمک نیز هشیارتر باشید، چون میزان زیاد آن باعث افزایش حالت اسیدی معده می‌شود. گفتنی است که ادویه‌های دیگری مانند وانیل یا دارچین چنین تاثیری ندارند.