معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

🔸یکی از باورهای صحیح در خصوص مصرف لبنیات این است که بهتربودن شیر و لبنیات به سنتی با صنعتی بودن آنها بستگی ندارد.
🔸شیرو لبنیات با کیفیت محصولاتی هستند که از دام سالم با تغذیه مناسب در شرایط بهداشتی و بدون افزودن آب با ترکیبات غیر مجاز تولید شده و آزمایشات میکروبیولوژیکی و شیمیایی ضروری را طی کرده و در ظرف و مکان مناسب و بهداشتی نگهداری شوند.
🔸علاوه بر شیر و لبنیات که غنی ترین منبع غذایی کلسیم هستند، مقداری کلسیم در بعضی مواد غذایی از جمله انجیر، انواع کلم، اسفناج، ریواس و دانه های روغنی مانند کنجد بادام و چیا نیز وجود دارد.
🔸مغزهای گیاهی به دلیل محتوای زیاد چربی و کالری و میزان کمتر کلسیم و همچنین قیمت بالا نمی توانند جایگزین شیر و لبنیات برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن شوند.
🔸مصرف شیر و لبنیات در افراد سالم به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید و پوکی استخوان کمک می‌کند؛ در مورد این بیماران، متخصص مربوطه در مورد کاهش با قطع موقت با دائم مصرف هر نوع ماده غذایی در شرایط خاص هر فرد نظر خواهد داد.